Proiectare Platforma Cantar Auto

Proiectarea platformelor de cântărire FLINTAB

Reprezentând mai mult de 50% din valoarea unui cântar rutier, (fără costul fundației, care se presupune apriori proiectată și executată corect), restul constând în electronică și servicii, platforma de cântărire este „emblema” întregului sistem.
In consecință, cu seturi comparabile de electronică și servicii conexe, platforma de cântărire este prima care face diferența.

CLC C DTA R DIN 8119 1045

CLC (Concentrated Load Capacity) este un indicator industrial recunoscut internațional și este valoarea specificată de către producătorul de cântare rutiere (iar în SUA măsurată și verificată în cadrul testelor metrologice) care definește capacitatea sarcinii concentrate maxime a grupurilor de axe pentru care a fost proiectată platforma cântarului rutier. CLC măsoară abilitatea de a cântări sarcini concentrate în suprafețe relativ mici ale platformei cântar. O valoare mare a CLC determină o durată mare de viață cu păstrarea intactă a performanțelor metrologice.
O valoare mică a CLC duce la o economie de metal de 15..30%.

SF – Factor de siguranță

Factor de siguranță (Safety Factor)
In calculele de proiectare, se utilizează rezistente admisibile raportate la rezistența de rupere a materialului. Acest raport, numit factor de siguranță SF, măsoară intensitatea traficului pe platforma unui cântar rutier.

FEA – Analiza elementului finit

FEA (Finite Element Analysis) măsoară factorii critici de stres în mod virtual pe fiecare componenta a structurii de rezistență în cele mai defavorabile condiții de incărcare a cântarului, obținând astfel zonele cu potențial mare de risc de distrugere sau cu grad de uzură prematur. Analiza elementului finit permite optimizarea consumului de metal/beton necesar fabricării platformei de cântărire fără a afecta rezistența sa și plasează structura în domeniul cert de securitate tehnică și durată mare de viață.

f – Săgeata platformei

Săgeata platformei sub sarcina maximă: „f” măsoară rigiditatea este masurată prin săgeata platformei sub sarcina maximă și oboseala cumulată a metalului determinată de deformările elastice repetate ale structurii de rezistență reprezintă un factor determinant al duratei de viață a podului. Săgeata real măsurată a unei platforme trebuie specificată și garantată de producător.

H – Inălțimea platformei

O înălțime mică a deck-ului, cunoscută ca structură „low-profile”, determină rampe joase și scurte, optimizând spațiul în care se amplasează platforma.
La polul opus, cu o economie de metal de 15..30%, o înălțime mare a deck-ului practic dublează înălțimea și lungimea rampelor, cu costuri mari de construcție și risipă de spațiu.

image_pdfimage_print