Proiectare Platforma Cantar Auto

Proiectarea platformelor de cantarire FLINTAB

Reprezentand mai mult de 50% din valoarea unui cantar rutier, (fara costul fundatiei, care se presupune apriori proiectata si executata corect), restul constand in electronica si servicii, platforma de cantarire este „emblema” intregului sistem.
In consecinta, cu seturi comparabile de electronica si servicii conexe, platforma de cantarire este prima care face diferenta.

CLC C DTA R DIN 8119 1045

CLC (Concentrated Load Capacity) este un indicator industrial recunoscut international si este valoarea specificata de catre producatorul de cantare rutiere (iar în SUA masurata si verificata în cadrul testelor metrologice) care defineste capacitatea sarcinii concentrate maxime a grupurilor de axe pentru care a fost proiectata platforma cantarului rutier. CLC masoara abilitatea de a cantari sarcini concentrate în suprafete relativ mici ale platformei cantar. O valoare mare a CLC determina o durata mare de viata cu pastrarea intacta a performantelor metrologice.
O valoare mica a CLC duce la o economie de metal de 15..30%.

SF – Factor de siguranta

Factor de siguranta (Safety Factor)
In calculele de proiectare, se utilizeaza rezistente admisibile raportate la rezistenta de rupere a materialului. Acest raport, numit factor de siguranta SF, masoara intensitatea traficului pe platforma unui cantar rutier.

FEA – Analiza elementului finit

FEA (Finite Element Analysis) masoara factorii critici de stres in mod virtual pe fiecare componenta a structurii de rezistenta in cele mai defavorabile conditii de incarcare a cantarului, obtinand astfel zonele cu potential mare de risc de distrugere sau cu grad de uzura prematur. Analiza elementului finit permite optimizarea consumului de metal/beton necesar fabricarii platformei de cantarire fara a afecta rezistenta sa si plaseaza structura in domeniul cert de securitate tehnica si durata mare de viata.

f – Sageata platformei

Sageata platformei sub sarcina maxima: „f” masoara rigiditatea este masurata prin sageata platformei sub sarcina maxima si oboseala cumulata a metalului determinata de deformarile elastice repetate ale structurii de rezistenta reprezinta un factor determinant al duratei de viata a podului. Sageata real masurata a unei platforme trebuie specificata si garantata de producator.

H – Inaltimea platformei

O inaltime mica a deck-ului, cunoscuta ca structura „low-profile”, determina rampe joase si scurte, optimizand spatiul in care se amplaseaza platforma.
La polul opus, cu o economie de metal de 15..30%, o inaltime mare a deck-ului practic dubleaza inaltimea si lungimea rampelor, cu costuri mari de constructie si risipa de spatiu